Den gode creme til jordbærkagen.
Creme:
2 æg
6 spsk. sukker
2 spsk. maizena
4 dl mælk
1 stang vanille
1 stor spsk. vanillesukkerFløde:
½ liter piskefløde
100 g flormelis
1 spsk. vanillesukker
- Alle ingredienser til cremen piskes sammen i en gryde
- Varm cremen op til kogepunkt under omrøring
- Kog ca. 1 min
- Tages af varmen og hældes i en skål, sættes på køl ca. ½ time (til den er kold)
- Fløden piskes stiv (uden at gryne)
- Flormelis sigtes og vendes i sammen med vanille.
- Cremen røres let op
- Ca. en 1/3 af fløden vendes i
- Cremen vendes derefter i fløden.
Hej, en spændende blog, hvordan er opskriften på bunden til jordbærkagen? Venlig hilsen Jannie
SvarSletDet er min 20 min kage, hvor der er tilsat revet marcipan og lidt revet citronskal.
SvarSlet3 æg
300 g sukker
50 g smeltet smør
2 dl mælk
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk vanille
reven skal af ½ citron
100 g revet marcipan
Æg og sukker piskes hvidt
smeltet smør, citronskal og mælk røres i
Mel, marcipan, vanille og bagepulver vendes i
Hældes i bradepande ca 25 x 35 cm
Bages i 20 min
Evt top skæres til, så kagen bliver lige
Smeltet chokolade smøres på inden jordbærkagen bygges op med creme og jordbær