søndag den 23. marts 2014

Nutella Stjerne

Wouw, fandt en opskrift som jeg bare måtte prøve, så afsted med mig på jagt efter ingredienser, da noget af det ikke lige var i mit basis køkken, men det er det så fremadrettet.


Dej:
250 gram Italiensk Type 00 hvedemel
250 gram Durum mel med højt protein indhold 
2 æg
60 g sukker
60 g smør smeltet
1,8 dl mælk 
1 pakke tørgær

Fyld:
Nutella

Til pensling:
2 spsk mælk
Mel købt i Fakta
  • Bland de to slags mel med hinanden i en skål
  • Tilsæt gær og sukker og bland godt 
  • Lav en fordybning i midten af blandingen og slå æggene ud i blandingen.
  • Ælt godt imellem.
  • Tilsæt mælk og det smeltede og afkølede smør.
  • Ælt med hænderne til en blød og elastisk dej.
  • Dæk skålen med plastfolie og lad dejen hæve et lunt sted, indtil den er dobbelt så stor, ca 40 min.

  • Del dejen i 4 lige store stykker 
  • Rul hver til en kugle, som igen rulles ud til den er få mm tyk og har en dia.på ca. 25 cm. Kom den første cirkel på en bageplade med bagepapir
  • Fordel et lag af Nutella, efterladende 1 cm langs med kanten.

  • Kom den næste cirkel forsigtigt præcist oven på og forsegle kanterne godt.
  • Så smørres Nutella på dette lag osv. indtil den sidste cirkel af dej placeres øverst.

  • Tag en udstikker eller andet med en dia. på 5 cm. Brug denne til at markere centrum på din dej så det ses ganske svagt.
  • Skær nu fra yderkant indtil din markering, sådan at dejen deles i 4 lige store kvarte

  • Del nu hver kvart igen i to lige store dele. Så du har 8 dele. 

  • Del så igen hver del i to , sådan at du har 16 dele/vinger 

  •  De 16 vinger skal nu snoes.
  • Tag fat i to vinger, lige ved siden af hinanden, med hver sin hånd.

  • Det i din venstre hånd skal snoes to gange til venstre og det i din højre hånd skal snoes 2 gange til højre. Snoningen skal ske inderst på vingen sådan at der er et stykke tilbage af vingen yderst som kan trykkes sammen. 
  • Dette gøres nu med alle 8 vingepar.
  • For at få en pæn stjerne i midten, snor man hele tiden den overfor den man lige har lavet (N, S, Ø, V, NV, SØ, NØ, SV)

  • Man ender så ud med en kage der har et stjerne mønster af nutella skiftevis med dej.

  • Lad kagen hæve i 30 minutter 
  • Pensles den med mælk.
  • Bag den ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar