fredag den 2. maj 2014



Den gode creme til jordbærkagen.

Creme:
2 æg
6 spsk. sukker
2 spsk. maizena
4 dl mælk
1 stang vanille
1 stor spsk. vanillesukker

Fløde:
½ liter piskefløde
100 g flormelis
1 spsk. vanillesukker

  • Alle ingredienser til cremen piskes sammen i en gryde
  • Varm cremen op til kogepunkt under omrøring
  • Kog ca. 1 min
  • Tages af varmen og hældes i en skål, sættes på køl ca. ½ time (til den er kold)

  • Fløden piskes stiv (uden at gryne)
  • Flormelis sigtes og vendes i sammen med vanille.

  • Cremen røres let op
  • Ca. en 1/3 af fløden vendes i
  • Cremen vendes derefter i fløden.

2 kommentarer:

  1. Hej, en spændende blog, hvordan er opskriften på bunden til jordbærkagen? Venlig hilsen Jannie

    SvarSlet
  2. Det er min 20 min kage, hvor der er tilsat revet marcipan og lidt revet citronskal.

    3 æg
    300 g sukker
    50 g smeltet smør
    2 dl mælk
    250 g hvedemel
    3 tsk bagepulver
    2 tsk vanille
    reven skal af ½ citron
    100 g revet marcipan

    Æg og sukker piskes hvidt
    smeltet smør, citronskal og mælk røres i
    Mel, marcipan, vanille og bagepulver vendes i

    Hældes i bradepande ca 25 x 35 cm
    Bages i 20 min

    Evt top skæres til, så kagen bliver lige
    Smeltet chokolade smøres på inden jordbærkagen bygges op med creme og jordbær

    SvarSlet