(ca. 6 pers)
Rabarberkompot
Creme
Pynt
Rabarberkompot: Vand, sukker og rabarberne kommes i en gryde og bringes i kog. Forsæt ved svag varme til rabarberne er møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af.
Creme: Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
Triflien: Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar