søndag den 25. december 2016

Jule popcakes


Juletræ-popcakes
 
35 stk
 
Chokolade brownies:
150 gram smør
3 dl. Rørsukker
4 æg
150 gram mel
1 dl. Kakao
½ tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
75 gram mørk chokolade, hakket i minihakker
 
  • Rør smør og sukker skummende
  • Rør æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og chokolade og rør det i æggemassen.
  • Beklæd en bageform min form er 20x20x5cm med bagepapir. Fordel dejen i bageformen. 
  • Bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader.
Frosting med chokolade:
 
250 gram flormelis
25 gram kakao
75 gram smør
Ca. 2 spsk. Mælk
 
  • Bland flormelis og kakao og smuldr smørret i blandingen.
  • Pisk først ved lav hastighed, tilsæt mælken lidt ad gangen.
  • Pisk,til frostingen er let og luftig – ca. 5 minutter
Juletræs-popcakes:
 
  • Chokolade brownies skal afkøles helt, derefter smuldres den til krummer. 
  • Chokolade frostingen kommes i den smuldret kage og det hele æltes godt sammen, (jeg brugte køkkenmaskinen) til en konsistens der minder om trøfler
  • Massen bredes ud på bordet i ca 1 cm, udstikkes med juletræsform. 
  • sættes i køleskab til de er kølet ned, ca. 1 time.
 
Sådan gør du: 
400 g hvid chokolade
grøn gelefarve
evt. olie
ca. 35 ispinde
pynt
 
Smelt chokoladen over vandbad, farve røres i 
Dyp 1 cm af pinden i chokoladen, og sæt derefter kagen på pinden.
Sættes i køleskab igen.  
når kagen har "sat sig" på pinden, overtrækkes hele kagen med chokolade.
Lad kagen dryppe lidt af, mens du holder den over skålen.
Pynt evt. kagen med krymmel, mens overtrækket endnu er vådt, og lad kagen tørre.
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar