søndag den 28. april 2013

Orangestænger... Karen volf kan godt pakke sammen, vi har fundet opskriften.


ca. 60 stk

225 g mel
100 g Ren rå marcipan
200 g Margarine
90 g Sukker
Revet skal af 1 appelsin

pynt : 100 g smeltet chokolade

1. Ælt marcipanen med margarinen
2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den samler sig
3. Dejen hviler evt. i køleskab
4. Køres igennem kødhakker med småkageudstikker på (den til vanillekranse)
5. Skæres i stykker på ca. 7 cm
6. Sættes på bagepapir og bages 7 min ved 200 grader
7. Når småkagerne er afkølet, pensles smeltet chokolade på bunden

7 kommentarer:

  1. Tak for denne opskrift på en af mine helt store passioner ... ;-)
    For at få en mere sprød småkage prøv at lege med en blanding af kartoffelmel og hvedemel, på samme måde som med vaniljekranse. Personligt udskifter jeg ca 1/3 af melet med kartoffelmel.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kunne man prøve med lidt potaske ?

      Slet
  2. jeg har ikke nogen kødhakker, kan jeg ikke bar rulle en pølse og skære i passende stykker?
    Kan dejen fryses, evt. rulles og tages ud når jeg skal lave dem?

    SvarSlet
  3. Hej Tinna, undskyld mit sene svar, man kan sagtens lave kagerne ved at rulle ud og skære i passende stykker. Dejen kan med fordel fryses. God fornøjelse

    SvarSlet
  4. Kan man bruge rigtigt små i stedet for magazine?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er ligegyldigt om man bruger smør eller margarine, det er en smagssag.

      Slet
  5. Kan de fryses efter de er lavet, men før chokoladen

    SvarSlet